Hotelierom roka 2015 sa stal Ján Svoboda prezident Historických Hotelov Slovenska

Title image

20.5.2016, TRENČÍN. Hotel Elizabeth, ktorý je súčasťou Asociácie Historických hotelov Slovenska, pokračuje v zbieraní prestížnych ocenení. Tentokrát si jednu z nich prevzal sám riaditeľ hotela. Ján Svoboda sa stal najlepším hotelierom za rok 2015.

Ocenenie Hotelier roka udeľuje už od roku 1997 Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky (ZHR SR). Ako jedno z mála ocenení zohľadňuje pri hodnotení hlavne výkonnostné ukazovatele ubytovacích zariadení. Rebríček najlepších hotelových manažérov sa tvorí na základe zberu ekonomických údajov jednotlivých členských hotelov ZHR SR. Výpovedná hodnota získanej ceny je teda pre víťaza naozaj veľká.

Cenou sa prvýkrát môže pochváliť prezident Asociácie Historických Hotelov Slovenska, ktorý zároveň riadil členský Hotel Elizabeth**** od jeho opätovného otvorenia v roku 2012.

Pre Hotel Elizabeth**** to však nie je prvé ocenenie, práve naopak. V minulosti získal hotel ocenenie za najlepší zákaznícky servis v rámci Historických hotelov Európy a táto istá asociácia ho neskôr ocenila aj ako najlepší mestský historický hotel v Európe.

Ako sa cíti riaditeľ hotela, ktorý je ovenčený toľkými cenami? „Konkurencia hotelov, ktoré sú združené vo zväze je veľká, preto je zisk titulu HOTELIER ROKA nielen pre mňa, ale aj pre celý náš kolektív veľkou radosťou,“ hovorí Svoboda.

A aký má Ján Svoboda recept na úspech? „Treba robiť veci nielen dobre, ale nadštandardne, a vtedy to môže fungovať aj v menšom meste ako je Trenčín,“ prezrádza riaditeľ Hotela Elizabeth****, prezident Asociácie Historických Hotelov Slovenska a najnovšie aj Hotelier roka 2015.