Prečo sa uspokojiť s bežným, keď môžete mať niečo výnimočné? Vstúpte do sveta historických svadieb plných luxusu!

Title image
Vyberte si svadobný štýl, ktorý rezonuje s vašou dušou. Kliknite a preskúmajte možnosti pre svadby v historickom štýle s nádychom luxusu, ktoré vám môžu ponúknuť naši partneri!


Vitajte v čarokrásnom svete historických hotelov, kde sa minulosť snúbi s luxusom a vytvára jedinečné miesto pre spečatenie lásky.



Svadobná rozprávka v historickom štýle s nádychom luxusu je snom mnohých novomanželských dvojíc, pretože práve tieto historické hotely ponúkajú ten správny ráz pre takúto špeciálnu udalosť.



Nechajte sa uniesť do sveta elegantných sál, romantických priestorov a nezameniteľnej atmosféry, ktoré vytvárajú tieto historické miesta pre svadby.



Vyberáme z ponuky našich partnerov: 




Vyhnite sa starostiam a oslávte svoju lásku v rozprávkovom prostredí Galicia Nueva! 💖💐

Zosobášiť sa na romantickom vidieckom zámku obklopenom prírodou, je snom mnohých párov, ktoré hľadajú čarovné miesto, kde by si vymenili svoje sľuby. Výber Galicia Nueva, zámockého hotela**** ako svadobného miesta je prísľubom toho, že realita prevýši predstavy.


Galicia Nueva je zámok z 16. storočia, ktorý vlastnila rodina Forgáčovcov. Dôkladná a zručná rekonštrukcia vrátila zámok do svojej nádhery, čím poskytuje idylickú atmosféru pre výnimočné svadby. Ústretová wedding manažérka hotela Želka Lepiešová, vám s radosťou pomôže s plánovaním vášho veľkého dňa. Má skúsenosti aj so zahraničnou klientelou a vytvorí pre vás jedinečnú a nezabudnuteľnú svadobnú rozprávku.



Všetko potrebné na vašu svadbu nájdete pod jednou strechou u nášho partnera v hoteli  Galicia Nueva. Ponúka viaceré priestory pre civilný obrad aj svadobnú hostinu, vrátane romantického zámockého parku, kaplnky a elegantnej reštaurácie. Vynikajúca gastronómia zabezpečí lahodné a tradičné jedlá vyrobené z miestnych a sezónnych produktov. Samozrejmosťou je tiež exkluzívny vínny lístok zostavovaný vlastným somelíerom.


Pri organizácii svadby môžete nášho partnera osloviť aj so špeciálnymi požiadavkami, ako transfer z letiska, detský kútik, historické autíčko a ďalšie. Vaša svadba na Galicia Nueva bude ako z rozprávky. Kontaktujte hotel Galica Nueva a spolu vytvoríte nezabudnuteľný zážitok.



Vykonajte prvý krok k vašej rozprávkovej svadbe na zámku Vígľaš! 💒✨

Snívať o rozprávkovej svadbe na zámku je sen mnohých. A zámok Vígľaš je miestom, kde sa tento sen môže stať skutočnosťou. Nachádza sa v srdci Slovenska, čo znamená, že je ľahko dostupný pre hostí zo všetkých kútov našej krajiny.


Jeho rozmanité priestory poskytujú ideálne miesto pre rôzne typy obradov. Či už si želáte cirkevný sobáš v historickej kaplnke sv. Archanjela Michala, alebo civilný obrad pod holým nebom na zámockej terase, alebo vnútornom nádvorí, zámok Vígľaš vie uspokojiť vaše predstavy v obradných miestnostiach podľa vášho výberu. 



Pre svadobnú hostinu na zámku Vigľaš máte na výber z rôznych priestorov, či už preferujete tradičný zámocký štýl, alebo moderné prostredie. Profesionálny prístup personálu zaručuje, že sa budete cítiť ako kráľovná a váš veľký deň bude presne taký, aký ste si predstavovali. Nenechajte si ujsť túto príležitosť na vytvorenie jedinečnej svadobnej atmosféry v nádhernom zámku Vígľaš!



Hotel Hviezdoslav - svadba v Tatrách: Nezabudnuteľný deň plný luxusu a exkluzivity!  👰‍♂️🌟

Prežite svoj svadobný deň naozaj výnimočne. Hotel Hviezdoslav Vám ponúka usporiadanie svadby, o ktorej sníva každá nevesta – svadby v Tatrách! 

Exkluzivita a tradičný luxus vytvárajú z nášho hotela ideálne miesto pre Vašu vysnívanú svadbu. Hľadáte niečo nápadité, no zároveň vkusné a praktické, čím sa vaša svadba stane originálnou a čím očaríte svadobných hostí? Vďaka nášmu šikovnému personálu nie je nič nemožné – svadobná hostina i svadobná výzdoba budú rovnako výnimočné ako ste vy dvaja.


Vaša svadba sa tak stane doslova neopakovateľným zážitkom, na ktorý nezabudnete. To všetko priamo v centre mesta Kežmarok, v štvorhviezdičkovom hoteli v blízkosti Vysokých Tatier, Pienín, či Slovenského raja.



Rozprávkové svadby plné histórie a luxusu v Hoteli Kaštieľ Mojmírovce! 👰🤵✨

Svadba je výnimočnou udalosťou, a preto by tak mala byť aj oslávená. Hotel Kaštieľ Mojmírovce ponúka krásne priestory a romantické prostredie pre vašu svadbu. Či už si predstavujete intímnu udalosť s blízkymi priateľmi alebo veľkolepú oslavu, tu nájdete všetko, čo potrebujete. Svadba pod holým nebom v anglickom parku? Nie je problém.


Svadba v Kaštieli Mojmírovce nie je však len o krásnom prostredí, či elegantných salónoch. Ale aj o kompletných službách a profesionálnom prístupe a ešte k tomu s vynikajúcou gastronómiou. Samozrejmosťou je aj ubytovanie pre svadobných hostí a ako pozornosť pre mladomanželov aj svadobná noc v apartmáne.


Tak ak chystáte na svadbu, nezabudnite si pozrieť možnosti v Kaštieli Mojmírovce. Stačí si dohodnúť stretnutie a u nášho partnera v kaštieli pripravia ponuku presne podľa vašich predstáv.



Užite si svadobnú rozprávku v historickom Kaštieli Kubínyi! 💍📜

Kaštieľ Kubínyi je miesto, kde sa spája história, atmosféra výnimočného prostredia a osobný prístup s prvotriednymi službami.  Súčasťou tohto jedinečného historického areálu v srdci Oravy je okrem barokového kaštieľa aj elegantý eventový priestor v dome de Adda s nezameniteľnými výhľadmi na nádherný anglický park, v ktorom si už nejeden pár povedal svoje Áno.  Spoznajte s našim partnerom Kaštieľom Kubínyi výnimočné miesto pre spojenie vašej lásky. 


Prečo práve svadba v Kaštieli Kubínyi?

exkluzívny priestor v uzavretej spoločnosti

elegantná eventová sála Amalia

rozľahlý anglický park 

svadobný obrad pod holým nebom alebo v historickej kaplnke

mladomanželský apartmán vo vežičke kaštieľa 


komfortné ubytovanie pre vašich hostí 

kvalitná gastronómia 

nadštandardné služby

osobný prístup


Všetky detaily o svadbe v kašieli u nášho partnera na Orave nájdete v odkaze so svadobnou ponukou Kaštieľa Kubínyi. 



Svadba ako z rozprávky: Unikátny zážitok v historickom hoteli Château Gbeľany! 🎩👑💐


Historický hotel Château Gbeľany je ideálnym miestom pre vašu romantickú svadbu ako z rozprávky. Zrekonštruovaný barokový Kaštieľ sa nachádza len necelých 10 km od Žiliny po ceste do Vratnej doliny. Hotel je obklopený nádherným anglickým parkom, ktorý môžete využiť nielen na fotografovanie, ale aj na civilný obrad či občerstvenie pre hostí pred obradom.


V areáli hotela je možné zorganizovať nielen civilný obrad, ale predovšetkým svadobnú hostinu v štýlových priestoroch, kde sa prelína moderný a historizujúci dizajn. V hoteli vám  pripravia vašu svadobnú hostinu až pre 160 hostí a ubytovať tu pri maximálnej kapacite môžete až 100 hostí.


Château Gbeľany je však miestom nielen pre veľké, ale i menšie svadby a vďaka rozmanitým priestorom určite nájdete to pravé pre vás.  Ak plánujte menšiu svadbu ideálnym priestorom môžu byť historické salóniky pre cca 25 osôb, pri o trochu väčších no stále komornejších svadbách so 40- 50 hosťami je zas ideálnym priestorom  hotelová reštaurácia Belene so zelenou stenou, či útulná vináreň.


V Château Gbeľany sa o vás navyše postarajú profesionáli, ktorí vám radi poradia a zaistia, aby váš veľký deň ostal tou najkrajšou spomienkou. Preto ak plánujete vašu svadbu neobíďte ani Château Gbeľany, dohodnite si stretnutie, či vyplňte nezáväzný dopytový formulár  a v hoteli vám radi zostavia ponuku na mieru.  



Svadba v historickej Ville Nečas: Splnenie svadobného sna a pamiatka na celý život! 🌹👰‍♂️📸

Investícia do zážitkov je najlepšia investícia! Odnášame si z nich totiž spomienky na celý život a o to, aby Vaše spomienky boli veľkolepé, sa s radosťou postará náš partner v Žiline, Villa Nečas! Ku všetkým akciám pristupuje individuálne a pripravuje ich presne na mieru podľa Vašich potrieb, predstáv a snov.

SVADBA je jedným z najkrajších zážitkov v živote a tak vo Ville Nečas  sa nič nenecháva na náhodu!


Skvelý tím profesionálov Vás prevedie všetkými prípravami na tento veľkolepý deň, aby Vás odbremenil od stresu a starostí. Tematické svadby, malá komorná svadba vo forme Garden party, alebo tradičná slovenská, so všetkým čo k tomu patrí? Stačí si zaželať!


Zakladateľ budovy - p. Tomáš Nečas dal v minulosti vybudovať okolo Villy prekrásny francúzsky park, kde sa konali honosné večierky a oslavy. Tento francúzsky šarm ostal ville dodnes a exteriér je plný kvetov, zelene, kríkov a zákutí, ktoré sú ideálnym miestom na vaše "áno".


Či už je vašim snom kráčať k oltáru v kostole, alebo si svoje áno chcete povedať na zelenej lúke, vo Ville Nečas vám vedia splniť obe priania. Historická kaplnka panny Márie nachádzajúca sa v areáli Villy Nečas je ideálnym miestom pre cirkevný obrad.



Svadba s nádychom elegancie pod tatranskými končiarmi plní sny snúbencom - Grandhotel Starý Smokovec 💒🏔️

Obklopte sa historickou atmosférou Grandhotela Starý Smokovec a povedzte si „áno“ pod majestátnymi štítmi Tatier. Zvoľte si obrad na terase s pozadím hôr alebo v malebnom Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie vzdialenom len niekoľko krokov. Secesné prostredie, profesionálny servis a gurmánska kuchyňa sú zárukou rozprávkovej svadby. Nachádzajú sa tú dva spoločenské priestory vhodné na svadobnú hostinu.


Sála Hoepfner s kapacitou až do 90 osôb je ideálnou voľbou aj pre tie najnáročnejšie nevesty. Otvorený priestor s kruhovým pôdorysom, krištáľovými lustrami, veľkými oknami je ako stvorený pre štýlové svadby. Romantická svadba alebo svadobný deň s tematikou 20. – 30. rokov si nájdu svoje miesto práve v historickej Reštaurácií Lefévre. Ako bonus majú mladomanželia apartmán počas svadobnej noci grátis a pre svadobných hostí môžu využiť ubytovanie za zvýhodnené ceny.



Svadobný apartmán a sálu pre početné družiny nájdete v Grandhoteli Praha 🥂👰‍♂️🏔️

Nejeden pár sa rozhodne stráviť svoj prvý spoločný manželský deň v Grandhoteli Praha. Reštaurácia a konferenčné miestnosti s vysokými stropmi, mramorovými stĺpmi a krištáľovými lustrami sú vhodné pre menšie i veľké svadby s kapacitou až do 160 osôb. Perfektne vyžehlené obrusy až po zem, dokonale nastretý príbor a ligotavé poháre sú len malou ukážkou skúseností personálu, ktorý je naklonený splniť aj tie náročnejšie želania nevesty a ženícha k ich spokojnosti.


Slnečná terasa je vhodná na sobášny obrad a vďaka rozsiahlej ploche je tu možné rozložiť sedenie s výhľadom na tatranské štíty. Novomanželia v Tatranskej Lomnici dostanú úplne zadarmo nádherný svadobný apartmán, ktorému dominuje posteľ s baldachýnom a zľavu na ubytovanie pre svadobnú družinu. Výberom tohto miesta si snúbenci zaiste získajú pozornosť pozvaných hostí.



Svadba snov v Hoteli Elizabeth **** - ,,Hotel, v ktorom sa história snúbi s modernosťou´´ 👰‍♂️🍽️🛏️

Vitajte v Hoteli Elizabeth! Jedinečný, historický, luxusný a zároveň pôvabný a útulný. Taký je Hotel Elizabeth nachádzajúci sa priamo v centre mesta Trenčín pod stredovekým Trenčianskym hradom.  Získal už mnoho ocenení za dizajn a služby. Významným je svetové ocenenie World Luxury Hotel Award v kategórii Luxusný romantický hotel za rok 2021. Je ako stvorený pre zaľúbené páry, ktoré si v ňom vyznajú svoju lásku pri romantickej večeri s výhľadom na hradné bralo. Je vyhľadávaným miestom na spečatenie lásky s ponukou priestorov pre civilný svadobný obrad. 


Pozývame vás zažiť luxusnú a jedinečnú svadbu snov v romantických priestoroch Hotela Elizabeth pod vedením skúsených profesionálov.


Svadobné priestory

Hotel ponúka niekoľko tematických priestorov pre civilný svadobný obrad a elegantné svadobné priestory, od honosnej kongresovej sály ( s kapacitou do 100 hostí), až po očarujúce intímne salóniky a slnečnú letnú terasu pod hradným bralom.


Zážitková gastronómia

Pod vedením Executive chefa Daniela Mareka náš partner pre vás pripraví jedinečné menu, ktoré prináša hosťom nielen gastronomický zážitok, ale aj potešenie pre vaše oči. 


Jedinečná svadobná noc v Hoteli Elizabeth ****

Ako darček pre novomanželov ponúka Hotel Elizabeth svadobný apartmán grátis a zvýhodnené ubytovanie aj pre svadobných hostí. Hotel Elizabeth ponúka luxusné ubytovanie v 78 izbách rôznych typov – Superior, De Luxe, Junior suite, Exclusive.


Prečo si vybrať práve Hotel Elizabeth**** ? 

Unikátna a jedinečná poloha priamo pod stredovekým Trenčianskym hradom

Individuálne a predsvadobné stretnutia so svadobnou koordinátorkou

Profesionálne služby stabilného a skúseného tímu

Prvotriedna gastronómia 

Nadštandardné ubytovanie pre novomanželov a pre svadobných hostí


Skorší check in pre novomanželov zdarma

Romantické priestory pre svadobné fotografie 

Organizácia svadby na kľúč


Prenechajte Hotelu Elizabeth**** pretvoriť váš výnimočný deň na nezabudnuteľný zážitok. V prípade záujmu nás prosím kontaktujte na tel. čísle +421 903 987 937, alebo mailom event@hotelelizabeth.sk




Ak hľadáte miesto pre svoju vysnívanú svadbu v historickom štýle s nádychom luxusu, neváhajte si vybrať jedného z našich vybraných partnerov tu v článku. Každý z nich ponúka unikátne priestory, profesionálny servis a nezabudnuteľné zážitky pre vás a vašich hostí. Stačí si len vybrať. 


Ak by ste však chceli preskúmať ďalšie možnosti, neváhajte prekliknúť na stránky všetkých našich partnerov a objaviť ďalšie historické klenoty pre vašu rozprávkovú svadbu. Nech sa vaša svadba stane jedinečným príbehom lásky, ktorý budete spomínať ešte dlho po tom, čo sa stane súčasťou minulosti.