Na aké jesenné špeciality sa môžete tešiť v Historických hoteloch?

Ste pripravený osláviť príchod jesene sezónnymi špecialitami?

Užite si pohodu pri stolovaní, pretože vás prevedieme výberom jesenných sezónnych špecialít v našich nádherných Historických hoteloch na Slovensku. Ponuku vám predstavíme postupne – hotel po hoteli.

SEZÓNNE ŠPECIALITY V CHÂTEAU GBEĽANY

S farebnou jeseňou prichádza aj jeseň na tanieri v podobe sezónnych plodín použitých pri príprave nového A la Carte menu v tomto nádhernom historickom hoteli. Tradičné lokálne suroviny vám v hoteli naservírujú v nezvyčajných kombináciách aj s exotickejšími surovinami, ktoré tak spoločne vytvoria úžasnú symfóniu chutí.

V novom A la Carte menu nájdete v predjedlách tradičnú jesennú cviklu v kombinácii s bazou a chrenom ako aj ďalšiu tradičnú jesennú pochúťku – foie gras, tentokrát doplnenú brusnicami, tekvicou a perníkovým korením.

Château Gbeľany odporúča vyskúšať polievku z dlho prehliadanej slnečnice hľuznatej – topinamburu , ktorá je chuťovo vyladená s lieskovcami a hľuzovkovým olejom. Pri hlavných jedlách sa môžete tešiť na rôzne druhy mäsa v kombinácii s jesennými plodinami.

Klasické kuracie supreme sme doplnili mrkvou, zázvorom a zemiakovým rösti spolu s úžasným demi glace doplneným špeciálnym vínom Madeira.

Milovníci rýb si rovnako prídu na svoje a rybu môžu tentokrát okúsiť v kombinácie s račím velouté. Medzi mäsitými hlavnými jedlami nesmi chýbať bravčový bok, steak a samozrejme naša ikonická divina. Mäso z jeleňa si môžete vychutnať tentokrát v kombinácii s kvakou, zelerom, černicami a hľuzovkou.

Pre milovníkov bezmäsitej stravy máme v ponuke risotto doplnené sezónnym dubákmi ako aj cestoviny arrabiata.

Nový sezónne ladený A la Carte Château Gbeľany zakončujú skvelé dezerty. V prvom dezerte jesennú chuť gaštanov dopĺňa čokoláda, vlašské orechy a brandy. Druhý dezert je úplne odlišný a zaujmú vás exotické chute marakuje a limetky v kombinácii s bielou čokoládou.

Okrem sezónneho A la Carte menu s októbrom pribudnú aj kačacie a huscaie špecility. Kačka bude figurovať v hlavnej úlohe v špeciálnom menu, kde predjedlo, polievka i dve hlavné jedlá budú obsahovať práve kačku. Jedlá z kačacieho menu môžete vyskúšať jednotlivo, ako aj v podobe degustačného menu. Hus vám zas naservírujeme s lokšami a kapustou pri objednávke tradičných husacích hodov pre 4 až 6 osôb.

Okrem fantastických jedál sa v chladnejšom jesennom počasí môžete tešiť aj na špeciálnu ponuku horúcich alko i nealko nápojov. Naozaj bohatá ponuka, čo poviete?

SEZÓNNE ŠPECIALITY V GRAND VIGĽAŠ

Na jeseň to hrá všetkými farbami aj na Zámku Vígľaš. Do sýtych odtieňov oranžovej či žltej sa sfarbí nielen okolitá príroda, ale i sezónna ponuka v reštaurácii Ava Simone. Pochutnajte si aj vy na tradičných pokrmoch i špecialitách z a la carte menu Zámku Vigľaš.

Dajte šancu aj chrumkavej kačke, či polievke, ktorá Vás v chladných dňoch zahreje. Pridajte fľašu dobrého vína, či sladkú bodku v podobe dezertu a o gastronomický zážitok máte postarané!

SEZÓNNE ŠPECIALITY V BOUTIQUE HOTEL HVIEZDOSLAV

Zjesenieva sa, nielen za oknom, ale i na tanieri. Nie je tomu inak ani v kuchyni Boutique hotela Hviezdoslav v Kežmarku.

Od 26.9. spustil obľúbené KAČACIE HODY, na ktoré hostia každoročne „pejú chválospevy“: „Mmmm, to je ako od mamičky.“, „Takúto kačku ja doma neupečiem, ani keby čo bolo…“, „Nikdy by mi nenapadlo, že kombinácia kačka-čokoláda-pomaranč môže byť takáto lahodná.“

Okrem kačacích dobrôt finalizujú kuchári i nové a’la carte menu na jeseň a zimu. A aké ingrediencie a kombinácie v ňom nájdete? Nechajte sa prekvapiť! Alebo ešte lepšie, príďte ochutnať!

Hotel Hviezdoslav ani v jesennom období nezaháľa s gastroeventami. Najbližšie to bude 20. októbra tribute Karlovi GOTTOVI pod názvom CESTA ZA ŠŤASTÍM, kde hosťom okrem spomienok na Karla Gotta a jeho piesní priblížia kuchári hotela i jedlá, ktoré mal rád a ktoré rád pripravoval. Prídete?

SEZÓNNE ŠPECIALITY V GALICIA NUEVA

Horúce letné dni sa skončili a na rad prichádza babie leto, ktoré si podá ruku s farebnou jeseňou. A práve toto je obdobie, kedy je správny čas vychutnať si jesenné špeciality v podobe voňavej pečienky, fantastického kačacieho mäsa s pravými domácimi lokšami a pohárom vína v historickom hoteli Galicia Nueva.

Historický hotel Galicia Nueva sa teší na všetkých návštevníkov, pre ktorých je toto obdobie výnimočné tak ako pre hotel samotný.

SEZÓNNE ŠPECIALITY V HOTELI MOST SLÁVY

Od 01.10 do 30.10 sa konajú kačacie hody aj v historickom hoteli Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach. Reštaurácia ponúka pestrý výber jedál slovenskej a medzinárodnej kuchyne. Špecialitou hotela sú jedlá z diviny.

Reštaurácia v Hoteli Most Slávy je elegantným miestom na slávnostnú večeru, pracovný obed alebo súkromnú oslavu s kapacitou 50 miest.

Ponorte sa do všetkých týchto jesenných sezónnych jedál a potešte svoje chuťové poháriky skvelými sezónnymi špecialitami v Historických hoteloch Slovenska.