Užite si nezabudnuteľné letné dobrodružstvá v Historických Hoteloch Slovenska

Či už hľadáte romantický pobyt, rodinnú dovolenku alebo aktívny oddych, naše hotely vám poskytnú všetko, čo potrebujete pre dokonalé leto.

Leto je ideálnym obdobím na oddych a objavovanie krás Slovenska. Historické hotely Slovenska ponúkajú unikátne príležitosti na strávenie nezabudnuteľných chvíľ, či už hľadáte romantický pobyt, rodinnú dovolenku, alebo aktívny oddych.

Predstavte si, že sa prebudíte v historickom kaštieli či zámku, vychutnáte si raňajky s výhľadom na malebné parky a celý deň strávite objavovaním kultúrnych pamiatok, prírodných krás, alebo relaxom vo wellness centre.

V našom blogu vám predstavíme letné ponuky vybraných hotelov, ktoré vás určite inšpirujú k plánovaniu vašej letnej dovolenky. Čítajte ďalej a objavte, čo všetko môžete zažiť v Kaštieli Mojmírovce, Zámku Vígľaš, Château Gbeľany, Kaštieli Kubínyi či Hoteli Hviezdoslav v Kežmarku.

NEZABUDNUTEĽNÉ CHVÍLE V KEŽMARKU: DOVOLENKA S DEŤMI V SRDCI KRÁĽOVSKÉHO MESTA

Popoludnie alebo večer plný romantiky v spoločnosti milovanej osoby, obklopení voňavou trávou a štebotaním vtákov, s košíkom plným dobrôt… Vychutnajte si tento nezabudnuteľný zážitok v parku Kaštieľa v Strážkach. Nechajte každodenný zhon za sebou a doprajte si relax s dotykom histórie.

Máte chuť na dovolenku s deťmi na Slovensku? Vychutnajte si nezabudnuteľné chvíle s vašimi najbližšími v srdci kráľovského mesta Kežmarok v útulnom hoteli s veľkým srdcom. V blízkosti nájdete nespočetné možnosti na turistiku, kultúrne aj športové aktivity v blízkosti Vysokých Tatier, Pienin a Slovenského raja.

UŽITE SI LETO NA ZÁMKU VÍGĽAŠ: KINO, KVÍZY, JOGA A DETSKÝ POBYT ZDARMA

Nemáte ešte plán na leto? Pozývame Vás na zámok Vígľaš užiť si nezabudnuteľný pobyt v srdci Slovenska. Zámok Vígľaš, Vám ponúka letný pobyt s bohatým programom. Tešiť sa môžeš na letné kino, vedomostné kvíz, živú hudbu, jógu, vynikajúcu gastronómiu a mnoho ďalšieho.

A to nie je všetko! Deti do dvanásť rokov s nástupom na pobyt v nedeľu až utorok majú pobyt úplne ZADARMO. Viac informácií nájdeš na grandviglas.com. Grand Vígľaš – zažiť raz, milovať navždy.

KAŠTIEĽ MOJMÍROVCE: IDEÁLNA LETNÁ DOVOLENKA S BOHATÝM PROGRAMOM PRE RODINY S DEŤMI

Kaštieľ Mojmírovce je ideálnou destináciou pre letný oddych celej rodiny. Tento historický kaštieľ si pripravil na leto špeciálne balíky priamo na mieru aj pre rodiny s deťmi.

Okrem toho je tu vždy čo robiť. Športovanie? Nebudete vedieť, či si zahrať najskôr bowling, plážový volejbal, bedminton, petang, minigolf alebo sa ísť bicyklovať po okolí. So skúseným inštruktorom si viete aj zastrieľať v podzemnej strelnici. V podobe darčekovej poukážky, si viete strelnicu užiť aj s 3-chodovou večerou.

A pre tých, ktorí radi plávajú, je k dispozícii 25-metrový plavecký bazén. Len krátkou jazdou autom sa dostanete aj do neďalekého ThermalPark Nitrava v Poľnom Kesove, kde si užijete aquapark naplno. V letnom pobyte Thermal leto s hviezdami je dokonca celodenný vstup už v cene, spolu s polpenziou a vstupom do wellness centra s bazénom priamo v kaštieli.

Okrem toho sú stále v ponuke aj celoročné pobytové balíky. Kaštieľ Mojmírovce ponúka komfortné ubytovanie a výbornú gastronómiu. Počas leta je otvorená aj letná terasa, kde si viete okrem vynikajúceho jedla, vychutnať aj osviežujúce drinky, či kvalitné víno z lokálneho vinárstva.

LETNÁ DOVOLENKA V CHÂTEAU GBEĽANY: SKVELÝ VÝCHODZÍ BOD NA OBJAVOVANIE KRÁS SEVERNÉHO SLOVENSKA

Naplánujte si vašu dovolenku na Slovensku a vydajte sa prebádať krásy severného Slovenska. Château Gbeľany vďaka svojej strategickej polohe medzi krajským mestom Žilina a turisticky vyhľadávanou Terchovou je perfektným východzím bodom, kde sa môžete vrátiť a nemusíte riešiť každodenné sťahovanie. Takto si môžete vychutnať dovolenku na severnom Slovensku a objaviť jeho krásy a zároveň si aj dopriať vytúžený oddych.

Okrem zaujímavého okolia, ktoré ponúka možnosti na celodenné, ale aj niekoľkohodinové výlety do prírody či za kultúrou, už aj samotný hotel je miestom, kde môžete plnohodnotne stráviť spoločné chvíle s partnerom, rodinou či partiou. Château Gbeľany je miestom, kde môžete zažiť pokojný oddych vo wellness, pri prechádzkach v parku, dobrej knihe či večerných rozhovoroch pri dobrom jedle a víne. Ak máte radšej aktívnejší oddych, v areáli hotela sa nachádza veľké fitnees centrum pre športových nadšencov, bowling, a v lete sa môžete vyžiť aj pri rôznych hrách – ako napr., bedminton, volejbal, kriket – všetko potrebné vám zapožičajú na recepcii hotela.

Okrem toho sa v hoteli dajú zapožičať aj bicykle a okrem aktívne stráveného času môžete spoznávať aj okolie. Po vodnom diele sa pohodlne dostanete na hrad Strečno či Budatín. Ak sa rozhodnete preskúmať aj širšie okolie, autom sa pohodlne prepravíte do neďalekej Terchovej, ktorá ponúka nespočetne turistických trás rôznej náročnosti.

V CHÂTEAU Gbeľany navyše cez leto môžete zažiť aj zaujímavé podujatia, a preto ak ste milovníkom kvalitnej zážitkovej gastronómie, tak si nenechajte ujsť degustačnú večeru, ktorá sa uskutoční 15.8.2024 (štvrtok), ktorú môžete spojiť s prijemným predĺženým víkendom v hoteli. Za zmienku stoja aj koncerty v nádvorí. Ak chcete vašu dovolenku na Slovensku spojiť aj so zaujímavým podujatím, nahliadnite do kalendára podujatí, kde nájdete, čo všetko sa (nielen) v lete bude v hoteli diať.

Rezervujte si ubytovanie a vyskladajte si váš dovolenkový pobyt podľa vašich predstáv alebo si vyberte jeden z pobytových balíkov za zvýhodnenú cenu. V letnom období odporúčame predovšetkým sezónny Letný pobyt, kde nájdete presne to, čo počas letného oddychu potrebujete.

Ak s výberom pobytového balíku váhate, kontaktujte recepciu hotela, kde vám ochotne poradia.

LETNÝ POBYT V KAŠTIELI KUBÍNYI: ČARO ORAVY A ZÁŽITKY PRE CELÚ RODINU

Rezervujte si výnimočný pobyt v Kaštieli Kubínyi a spoznajte čaro Oravy počas dlhých letných dní. Či už si chcete oddýchnuť v pomalom uvoľnenom tempe alebo načerpať novú energiu aktívnym pohybom v prírode, Kaštieľ Kubínyi vám prináša oboje.

Letné mesiace na Orave prinášajú zážitky spojené najmä s aktívnym pohybom. Splavovanie rieky Orava, turistika, horská cyklistika, adrenalínové športy na Kubínskej holi, ale aj objavovanie historických pamiatok budú určite zaujímavým spestrením pre celú rodinu.

Po celodenných aktivitách si oddýchnite v hotelovom wellness, vychutnajte si vynikajúcu večeru v reštaurácii Amalia, alebo sa len tak poprechádzajte po rozkvitnutom parku s pohárom vína v ruke. Letné pobyty v Kaštieli Kubínyi sú naozaj výnimočné – nenechajte si ujsť degustačné večere, ochutnávku vín, koncerty, divadlo, piknik alebo pravidelné cvičenie jogy v parku. Viac o letnom programe sa dozviete po prekliknutí tohto odkazu.

Leto v Historických hoteloch Slovenska je plné možností, ktoré vám ponúkajú nezabudnuteľné zážitky a dokonalý oddych. Či už si vyberiete romantický piknik v parku Kaštieľa v Strážkach, aktívne dobrodružstvo na Orave, alebo rodinnú dovolenku v srdci kráľovského mesta Kežmarok, letný pobyt v Zámku Vígľaš, alebo relaxačný pobyt v Château Gbeľany a Kaštieli Mojmírovce, vždy nájdete ideálne miesto na oddych a zábavu.

Nezmeškajte šancu zažiť leto, ktoré bude plné kultúrnych podujatí, vynikajúcej gastronómie a komfortu v historických hoteloch Slovenska. Rezervujte si svoj pobyt už dnes a pripravte sa na nezabudnuteľné leto doma na Slovensku, plné krásnych momentov a nových objavov. Pre viac informácií a aktuálne ponuky navštívte webové stránky jednotlivých partnerských hotelov a nechajte sa inšpirovať k vašej ideálnej letnej dovolenke.