Historické Hotely Slovenska oslavujú 15. výročie

Piešťany, 25. september 2024 – Asociácia Historické Hotely Slovenska (HHS) oslavuje významné 15. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti sa konalo slávnostné 38. valné zhromaždenie členov v Zuckmann Villa Piešťany, ktorého súčasťou bolo zhodnotenie činnosti HHS za uplynulé obdobie, návrh marketingových aktivít na obdobie október 2024 – september 2025 a voľba prezidenta, vice prezidenta a generálneho sekretára. Na čelo asociácie Historických Hotelov Slovenska sa postaví už po 5.raz pán Jan Svoboda , ktorý je okrem iného aj prezidentom Heritage Hotels of Europe. Dôveru získal a viceprezidentom HHS ostáva pán Peter Janíček (Château Gbeľany) a generálnym sekretárom ostáva Ing. Michal Čuridlo.

Od svojho vzniku v roku 2009, keď asociáciu založilo sedem zakladajúcich členov, sa jej členstvo rozrástlo na 20 jedinečných historických hotelov z celého Slovenska. Spoločne sa stali pevnou súčasťou prestížnej organizácie Heritage Hotels of Europe. „Sme veľmi hrdí na to, že sme sa za posledných 15 rokov dokázali presadiť nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne. Naše hotely reprezentujú jedinečné kultúrne a historické dedičstvo Slovenska a sú synonymom vysokej kvality a výnimočných zážitkov,“ hovorí Ján Svoboda, prezident Historických Hotelov Slovenska.

V uplynulých rokoch získali hotely združené v asociácii viacero významných ocenení v rámci súťaže Heritage Hotels of Europe Awards. V roku 2023 získali ocenenia v kategóriách „Heritage & Culture“ pre Palace Art Hotel v Pezinku, „Heritage & Wellness“ pre Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici, ktorý toto ocenenie získal už po štvrtýkrát za sebou, a „Heritage & Romance“ pre Château Bela v Belej. Okrem toho Château Gbeľany získal ocenenie za „Heritage & Hospitality“ a druhé miesto v kategórii „Heritage & Design“ ​(Asociácia Historické Hotely Slovenska). V roku 2022 sa medzi ocenených zaradili aj Hotel Elizabeth v Trenčíne za „Heritage & Design“ a Boutique Hotel Hviezdoslav v Kežmarku, ktorý obsadil druhé miesto v kategórii „Heritage & Culture“. Château Bela a Castle Hotel Galicia Nueva v Haliči získali prvé a druhé miesto v kategórii „Heritage & Romance“ ​(Asociácia Historické Hotely Slovenska).

Počas 15-ročného pôsobenia asociácie sa jej podarilo etablovať ako uznávanú inštitúciu podporujúcu a propagujúcu slovenský cestovný ruch na európskej úrovni. Založenie asociácie v roku 2009 v Piešťanoch bolo dôležitým krokom k zjednoteniu a podpore týchto unikátnych hotelov . Preto nie je prekvapením, že sa 15. výročné stretnutie členov koná práve v Piešťanoch, kde sa celá história HHS začala písať.

„Je to pre nás veľká česť, že sme sa mohli vrátiť na miesto, kde sa všetko začalo, a osláviť tak naše úspechy a ďalšie výzvy, ktoré nás čakajú,“ dodáva Ján Svoboda.

O Asociácii Historické Hotely Slovenska

Asociácia Historické Hotely Slovenska spája hotely s historickým a kultúrnym významom, ktoré sú zárukou autentických zážitkov a nadštandardných služieb. Každý člen asociácie sa pýši svojou jedinečnou históriou, architektúrou a nezameniteľnou atmosférou, ktorá prináša návštevníkom unikátny pohľad do minulosti a zároveň ponúka všetky moderné vymoženosti.

Viac informácií o Asociácii Historické Hotely Slovenska a jej členoch nájdete na historickehotelyslovenska.sk.