Zažite Halloween v historickom štýle!

História má svoje čaro. Často v sebe nesie stopy dávno minulých príbehov, ktoré dýchajú z každého kameňa starobylých miest, záhrad a budov. V okamihu, keď sa k tomu pridá tajomná atmosféra Halloweenu, vzniká skutočne unikátny zážitok.

Halloween, ktorý si dnes mnohí spájajú s vyrezávaním tekvíc a kostýmovými večierkami, má však oveľa hlbšie korene. V minulosti bol tento sviatok pre mnohé kultúry symbolom prechodu medzi svetlom a tmou, životom a smrťou.

No a predstavte si, že tieto starodávne tradície ožijú práve v prostredí historických hotelov, kde sa spojí kúzlo minulosti s napätím prítomného okamihu.

Nie je to len o strašení a kostýmoch. Je to o návrate k príbehom, ktoré sa písali pred stovkami rokov, a o oživení zážitkov, ktoré kedysi formovali naše vnímanie sveta. Prečo sa teda tento rok nevybrať osláviť Halloween trochu inak?

V prostredí, ktoré vám dovolí na chvíľu zabudnúť na moderný svet a ponoriť sa do atmosféry plnej záhad a tajomných príbehov. Vyberte si historický hotel a zažite Halloween tak, ako ste ho ešte nezažili. Z ponuky vyberáme:

🎃 Užite si Halloween v Château Bela: Tekvice, tematické večere a zábava pre všetkých! 👻

Príďte si užiť nezabudnuteľný halloweensky zážitok počas jesenných prázdnin v nádhernom prostredí Château Bela! Čakajú vás tematické večere, elegantné ubytovanie a zábavné aktivity pre celú rodinu. Deti sa môžu tešiť na minidisko a súťaž vo vyrezávaní tekvíc, zatiaľ čo dospelí si vychutnajú ochutnávku slávnych vín priamo z vinárstva Château Bela.

Večery budú venované tematickým večeriam, kde si hostia vychutnajú špeciálne pripravené halloweenské menu, v kombinácii s jedinečnou atmosférou historických priestorov. Zábava je pripravená pre každého – od tvorivých dielní pre deti až po romantické prechádzky v nádhernom parku.

Spojte oddych s originálnou tematickou zábavou a užite si Halloween v štýle, ktorý ponúka len Château Bela.

Strašidelný Halloween v Grand Hoteli Vígľaš 👻🏰 Príďte odhaliť tajomstvá zámku s Ghosthunters!

Ako každoročne, aj tento rok pripravujeme pre našich hostí jedinečný Halloweensky pobyt v Grand Hoteli Vígľaš, tentokrát v duchu Ghosthunters! Súčasťou programu bude aj obľúbená skupina Slovak Ghost Hunters, ktorí sa špecializujú na paranormálne javy a prinesú nezabudnuteľný program pre deti i dospelých. Strašidelná atmosféra, duchovia a tajomstvá zámku budú hlavnou témou tohto zážitkového pobytu.

Okrem toho, že si hostia užijú tematické halloweenske aktivity, máme pripravené aj strašidelné prehliadky zámku. Tieto prehliadky sú určené nielen pre našich ubytovaných hostí, ale aj pre všetkých návštevníkov, ktorí sa chcú na chvíľu ocitnúť v tajuplnej atmosfére a zažiť zámok z úplne inej perspektívy. Prehliadky sa budú konať 29. a 30. októbra 2024 v rôznych časoch. Ak máte odvahu, neváhajte a zarezervujte si miesto na recepcii hotela, kde vám radi poskytneme ďalšie informácie.

Príďte zažiť Halloween ako nikdy predtým – či už ste nadšení fanúšikovia duchovných lovcov, alebo jednoducho milujete strašidelné zážitky v historických priestoroch, Grand Hotel Vígľaš vás určite nesklame!

Vyberte sa na jesenné sviatky do Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici 🍂🏔️🏨

Jesenné Vysoké Tatry si vyberajú zo širokej palety farieb a kreslia nádherné krajinky. Aj to je jeden z dôvodov, prečo si vybrať na jesenné prázdniny vymaľované hory. Grandhotel Praha ponúka svojim hosťom vstup do Grand Mountain Spa v cene pobytu. Môžete relaxovať na slnku vo vyhrievanom exteriérovom bazéne, vo vírivkách alebo v saunách. K úplnému rozmaznávaniu tela už chýbajú len masáže či iné telové procedúry, ktorých ponuka je tu veľmi bohatá. Doprajte si romantiku pod tými najvyššími štítmi Slovenska alebo sa vyberte na rodinný pobyt. Deti si od 30.10. do 2.11.2024 užijú aj animačný program, ktorého súčasťou budú napríklad tvorivé dielne, zábavné kvízy či spoločenské hry. Navyše ubytovaní hostia dostanú lístky na lanovky v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci, ale aj na Štrbskom Plese či v Jasnej v cene pobytu a tiež aj vstupy do vodných parkov Tatralandia a Bešeňová platné aj v odchodový deň.

Históriou opradený Grandhotel Starý Smokovec sľubuje zážitky pre celú rodinu 🏰👨‍👩‍👧‍👦✨

Ak skôr hľadáte miesto, kam zobrať svoje deti počas blížiacich sa prázdnin, zaiste by ste nemali prehliadať Grandhotel Starý Smokovec. Práve tento rok oslavuje už 120 rokov svojej existencie. Môžete z pobytu poslať blízkym výročnú pohľadnicu s meniacou sa súčasnou a dobovou fotografiou či zakúpiť si rovnaké ponožky s vyobrazením hotela. Vynovené wellness centum ponúka okrúhly bazén s vodným barom, nádherné masérske miestnosti, tri druhy sáun a vírivky. Vstup doň máte v rámci ubytovania bez doplatku. A čo viac, s lístkami na lanovky vo Vysokých a Nízkych Tatrách v cene pobytu máte ešte viac možností na vonkajšie aktivity. Vyvezte sa na Hrebienok, kde sa vetvia viaceré turistické trasy alebo zájdite sa pozrieť na Skalnaté pleso z Tatranskej Lomnice. Hostí potešia aj vstupy do vodných parkov Bešeňová a Tatralandia a deti sa najviac zabavia pri animačnom programe priamo v priestoroch grandhotela od 30.10. do 2.11.2024.

Zažite jesenný oddych v Kaštieli Mojmírovce 🍁🏰🌿

Jesenný oddych po hektickom lete? Je čas spomaliť. V októbri je Kaštieľ Mojmírovce ideálnym miestom na relax. Pokojné prostredie obce Mojmírovce ponúka hosťom menší únik od reality. Či už chcete stráviť čas vo wellness, vychutnať si dobré jedlo, alebo len oddychovať v krásnom okolí.

Pre tých, ktorí chcú vyraziť aj s deťmi a celou rodinou, je pripravený Wellness pobyt pre celú rodinu. Tento balík obsahuje komfortné ubytovanie, lahodné raňajky a večere, a samozrejme, oddych vo wellness centre s plaveckým bazénom. Počas trojhodinového denného vstupu si môžete užiť relaxáciu vo vírivke alebo saunách a pre aktívnejších je tu možnosť využitia nášho fitness centra.

Ak túžite po romantickejšom zážitku, odporúčame Pobyt v sídle grófa Huňadyho, kde vás privítajú v apartmáne s fľašou kvalitného mojmírovského vína. Tento pobyt vám poskytne viac ako len oddych – môžete sa tešiť na bowling, výnimočné trojchodové večere a samozrejme na wellness a fitness.

Jeseň v Kaštieli Mojmírovce nie je o strašidelných príbehoch, ale o dokonalom úniku z každodenného zhonu. Príďte načerpať novú energiu a užite si ticho a pohodu historického prostredia, či už s rodinou, partnerom alebo priateľmi. A ak by vám tie strašidlá predsa len chýbali, nezabudnite sa zastaviť v rozprávkovej chodbe kaštieľa, kde nájdete okrem strašidiel namaľované aj rozprávky od Pavla Dobšinského.

Súťaž o najkrajšieho Svetlonosa a Halloween plný prekvapení v CHÂTEAU GBEĽANY 🎃👻🏆

Svetlonos v kaštieli je už pravidelným podujatím pre deti a rodičov zo Žiliny a širšieho okolia. Aj tento rok si v hoteli CHÂTEAU GBEĽANY nenechajte ujsť tradičnú Súťaž o najkrajšieho Svetlonosa, ktorá spolu s pestrým programom a hrami v parku prinesie množstvo zábavy pre celú rodinu. Ak máte radi Halloween a vyrezávanie tekvíc, je táto udalosť ako stvorená pre vás!

Do Súťaže sa môžu kreatívne deti (spolu s pomocou rodičov) zapojiť od 23.10. do 29.10.2024, stačí len priniesť vášho vyrezávaného Svetlonosa v tomto termíne na recepciu hotela. Vyvrcholenie súťaže ako aj samotné podujatie s programom bude 30.10., kedy park kaštieľa ožiaria súťažné Svetlonosi. Hlasovať môžete od 16:00 do 17:30 pričom prví traja ocenení získajú zaujímavé ceny. Na návštevníkov čaká bohatý program – hry v parku, divadelné predstavenie pre deti, maľovanie na tvár či jazda na koníkoch. Nebude chýbať ani pozorovanie hviezd a veštica, ktorá prezradí vašu budúcnosť. Počas podujatia si môžete zakúpiť detský aj dospelácky punč a nebude chýbať ani chutné občerstvenie. Vstupné je 3,50 € pre dospelých a 2,50 € pre deti od 6 do 12 rokov, pričom časť výťažku podporí činnosť Asociácie pre nepočujúcich (ANEPS).

Viac informácií ako aj konkrétny program nájdete tu.

A čo záverom?

Halloween v historickom štýle nie je len oslavou strašidelných kostýmov a tekvíc. Je to návrat k podstate, k tradíciám a príbehom, ktoré majú v našej kultúre hlboké korene. Prechádzka po chodbách starých zámkov a hotelov počas tejto tajomnej noci môže prebudiť vaše zmysly a pripomenúť, že za každým rohom môže číhať záhada, ktorú možno nikdy neodhalíme.

A keď budete tento Halloween stáť v starodávnej sále, obklopení duchmi minulosti, možno sa aj vy na chvíľu zamyslíte nad tým, ako sa náš svet za posledné stáročia zmenil.

A možno si položíte otázku: Čo by nám asi povedali ľudia, ktorí tu kedysi žili, keby dnes videli, ako slávime Halloween? Áno, stačí si len vybrať hotel, ktorý vás osloví, a pustiť sa do tohto výnimočného zážitku. Ktovie, možno sa vám podarí nájsť aj kúsok histórie, ktorý na vás počkal, skrytý v tieni historických múrov.