Asociácia historických hotelov Slovenska má dvoch nových členov

Title image

Asociácia historických hotelov Slovenska (HHS), ktorá združuje hotely v zámkoch, kaštieľoch a historických budovách za účelom ich zviditeľnenia medzi domácou i zahraničnou verejnosťou, sa opäť rozširuje. K historickým hotelovým pokladom na Slovensku pribudli hneď dvaja nový členovia - nitriansky hotel Dituria a hotel Mikulášska chata v Jasnej. Počet členov HHS sa tak rozšíril na dvanásť. 


Nitriansky štvorhviezdičkový hotel Dituria predstavuje tradičný mestský hotelový koncept v centre mesta s dobrou dopravnou dostupnosťou. Okrem luxusných priestorov láka aj obnovenou tradíciou predchádzajúcej tradičnej kaviarne, ktorá bola vždy výkladnou skriňou Nitry.


Hotel Mikulášska chata s troma hviezdičkami zasa predstavuje kvalitné ubytovanie v horskom štýle s možnosťou wellness a charakteristickou klasickou tatranskou architektúrou, ktorou sa pýši ako jediný hotel v tejto oblasti. Hotel sa nachádza priamo pri Vrbickom plese a ponúka atmosféru rodinnej horskej chaty v malebnej prírode Nízkych Tatier.


„Historické hotely sú aj podľa prieskumov vnímané ako atrakcie s najväčším potenciálom rastu zahraničných návštevníkov, ktorých chceme pritiahnuť. To, veríme, privíta ako náš hotel, tak mesto Nitra“, hovorí Zuzana Vicianová, riaditeľka hotela Dituria. „Úspešné prijatie do AHHS pre nás znamená znovuobnovenie hotela Dituria - nitrianskeho klenotu s jedinečnou atmosférou a originálnym príbehom,“ dodáva.


Pre riaditeľku hotela Mikulášska chata Ing. Veroniku Kováčikovú stelesňuje HHS tradíciu, históriu, kvalitu služieb a pohostinnosť s dôrazom na jedinečný zážitok klienta. „Sme radi, že sa budeme môcť rozvíjať po boku hoteliérov, ktorí udržiavajú a ponúkajú tieto kvality domácim i zahraničným klientom a prezentujú ich spoločnými silami,“ hovorí Kováčiková.


Tieto dva hotely neboli do asociácie prijaté náhodou. „Pre prijatie týchto dvoch nových členov sme sa rozhodli, pretože oba projekty majú svoje čaro a každý je iný a zároveň predstavujú stále živé a rozvíjajúce sa kultúrne dedičstvo slovenského hoteliérstva,“ hovorí prezident Asociácie historických hotelov Slovenska PhDr. Ján Svoboda PhD.


„S každým novým členom HHS silnie a rozširuje ponuku kvalitných ubytovacích zariadení. Zároveň vzniká platforma na komunikáciu medzi jednotlivými členmi asociácie na výmenu skúseností a informácií, čo je prínosom i pre slovenské hoteliérstvo všeobecne,“ dodáva Svoboda.


Členstvo v HHS  je pre hotely prínosom najmä z dôvodu širších možností marketingovej prezentácie prostredníctvom aktivít asociácie doma i v zahraničí. HHS je členom aj medzinárodnej asociácie Historic Hotels of Europe, ktorá vznikla spojením 20 národných asociácií s cieľom propagácie kultúrnych hodnôt a tradícií jednotlivých národov. Nezisková organizácia so sídlom v Paríži, ktorej erbom sa  v súčasnosti pýši  viac než 650 hotelov.