Historické hotely Slovenska prijali nového člena

Title image
Asociácia luxusných slovenských historických hotelov sa rozrástla o ďalšieho člena. 1. marca 2017 do jej radov pribudol štvorhviezdičkový zámocký hotel Galicia Nueva so sídlom neďaleko Lučenca.

Novo zrekonštruovaný historický hotel Galicia Nueva je národná kultúrna pamiatka a vďaka svojmu výnimočnému renesančno-barokovému slohu predstavuje architektonickú dominantu regiónu Novohrad. Nachádza sa v obci Halíč, 8 km od Lučenca. Počiatky Haličského zámku siahajú až do 12. storočia. Od roku 2006 zámok prechádzal 10-ročnou rekonštrukciou, do ktorej sa pustili jeho súčasní majitelia. V roku 2016 otvoril svoje brány prvým návštevníkom. 

Hotel je určený klientom, ktorí vyhľadávajú mierne aktívny oddych bez rušivých vplyvov masovej turistiky. Návštevníkom poskytuje nadštandardné ubytovanie s kapacitou 111 lôžok v 50 izbách a apartmánoch, celková kapacita aj s prístelkami je 138 lôžok. Priestory hotela sú ideálnym miestom na usporiadanie kongresov, pracovných stretnutí, workshopov, svadieb, plesov či koncertov. 

Hostia majú možnosť využiť gastronomické služby zámockej reštaurácie Rosalia, kaviarne Arcadia a vinárne Nicolaus. Súčasťou hotela je aj zámocká knižnica, rozľahlý okolitý anglický park a nádherný exkluzívny wellness. Netradičnou špecialitou tohto historického hotela je ale hlavne súkromný strešný bar, z ktorého je výhľad na zámocké kupoly a okolitú prírodu s viditeľnosťou až na Nízke Tatry. 

Vstup hotela Galicia Nueva do asociácie Historických hotelov Slovenska hodnotí veľmi pozitívne aj jeho riaditeľ Pavol Kašuba: „Ako zámocký hotel chceme byť súčasťou zoskupenia, ktoré nám dáva zmysel z marketingového hľadiska nielen v rámci Slovenska, ale aj celej Európy.“ Podľa Kašubu je dôležitým prínosom asociácie aj vzájomná výmena informácií s ostatnými hoteliermi, spoločné školenia personálu či riešenie problémov, ktoré trápi väčšinu historických hotelov. 

„Byť členom Historických hotelov Slovenska pre nás predstavuje prestíž. Domáci aj zahraniční návštevníci totiž vďaka tomu očakávajú istú kvalitu a my im ju ako člen HHS aj vieme garantovať,“ doplnil Kašuba. 

Historické hotely Slovenska predstavujú zoskupenie tých najexkluzívnejších ubytovacích zariadení v krajine. Slovenská asociácia historických hotelov v minulosti získala vrámci európskej asociácie Historic Hotels of Europe, mnoho prestížnych ocenení.