Historické Hotely Slovenska prijali už 10. člena

News default image 847f63c81372fcf4710777127c8e5c0006552248456a722037fd5f7eb02a8ad7

Hotel Hviezdoslav v Kežmarku sa stal 10. prírastkom asociácie Historické Hotely Slovenska. Tento trojhviezdičkový hotel sa nachádza v budove z konca  17. storočia. Poloha priamo na Hlavnom námestí v obklopení všetkých významných pamiatok historického mesta Kežmarok predurčuje hotel na úspech.
Samotný názov je odvodený z pôsobenia P. O. Hviezdoslava, najvýznamnejšieho slovenského básnika, ktorý v meštianskom dome žil počas svojich štúdií na lýceu.

Hotel ponúka ubytovanie v  dvojlôžkových izbách a apartmánoch, kde sú citlivo skĺbené historické prvky s modernými interiérovými doplnkami.

Okrem ubytovacej časti sa v hoteli nachádza aj literárna kaviareň na počesť P. O. Hviezdoslava s kapacitou 35 miest, Je zariadená v klasickom elegantnom štýle s pestrou ponukou kávy, špeciálnych čajov, cukrárenských výrobkov, miešaných alkoholických a nealkoholických nápojov. Reštaurácia je zariadená v elegantnom štýle s kapacitou 60 miest. Ponúka kulinárske špeciality s uprednostnením regionálnej kuchyne a Tokajských  vín, pretože mesto Kežmarok vlastnilo kedysi vinohrady práve v Tokajskej oblasti.  Hotel disponuje aj wellness centrom  so štyrmi saunami, jacuzzi i ponukou masáží. Spolu s konferenčnou miestnosťou to uzatvára komplexnú ponuku tohoto výnimočného hotela, ktorého mottom je “Malý hotel s veľkým srdcom”.


Prezidentka asociácie  Daniela Miháliková sa o novom členovi vyjadrila: „S radosťou vítame ďalší historický klenot Slovenska, hotel Hviezdoslav. Bývalý meštiansky dom, ktorý je spätý s osobnosťou P. O. Hviezdoslava, ponúka kvalitné hotelové služby v originálnej atmosfére srdečnosti, histórie a kultúry. Hotel Hviezdoslav bude prezentovaný spolu s ďalšími historickými hotelmi Slovenska  na Európskej úrovni.“

Viac informácií o Hoteli Hviezdoslav v Kežmarku.