Jeseň v Historických Hoteloch Slovenska: Kulinárske pochúťky a farby 🍽️🍂

Title image
Víno, krémové polievky a rozkvitnuté chute, ktoré roztancujú vaše chuťové poháriky... 🍷🥣🌻

S príchodom jesene sa oživuje neodolateľné pôsobenie tohto obdobia. Slniečko mierne hladí vzduch, lístie tancuje v rozmanitých farbách a jeseň priam láka na prechádzky a túry. A po nich nasleduje ten pravý oddych v podobe šálky kávy alebo teplého čaju. Jeseň je taktiež synonymom KAČACÍCH HODOV, ktoré možno ochutnať v hoteloch počas celej jesennej sezóny..


Ale to nie je všetko, čo tieto historické hotely - naši partneri - môžu ponúknuť. Ich kuchári pripravili pre túto jeseň a zimu zvláštne a jedinečné a'la carte menu, ktoré neodolateľne zvabí vaše chuťové poháriky. V tomto článku si predstavíme niektoré z týchto hotelov a ich jedinečné jesenné gastronomické ponuky. Takže choďme na to a odkryjme tajomstvá jesennej hostiny v našich úžasných historických hoteloch.


Jeseň v Hoteli Hviezdoslav: Kačacie Hody a Jesenné Delikatesy 🍽️🍂

Jeseň je pre turistov neodolateľná. Slniečko menej prehrieva vzduch, lístie hrá farbami, koho by nezlákal pestrofarebný svet na prechádzky či túry? Po nich je oddych s dobrou kávou alebo teplým čajom tým pravým. Jeseň je taktiež v znamení KAČACÍCH HODOV, ktoré si v hoteli môžete vychutnať do konca OKTÓBRA. 


Okrem kačacích dobrôt pripravili kuchári aj nové a'la carte menu na jeseň a zimu. Nové kombinácie jedál si nenechajte ujsť a príďte ochutnať!



Vaše chuťové poháriky majú dôvod na oslavu! Nechajte sa zlákať sezónnymi dobrotami v Hoteli Kaštieľ Mojmírovce 🍂🥂

S príchodom jesene sa otvárajú dvere do sveta sezónnych chutí. Okrem zmeny počasia je to zmena aj pre naše chuťové poháriky. Hotel Kaštieľ Mojmírovce ponúka ako oslavu jesennej nádielky výnimočný zážitok v podobe jesenných jedál, ktoré si môžete vychutnať v tomto historickom hoteli.


Dobrodružstvo začína cviklovým carpacciom s pečeným kozím syrom a granátovým jablkom, pokračuje hokkaidovým cappuccinom, v ktorom je chuťová kombinácia dokonale vyvážená a zavďačí sa aj náročnejším hosťom.


V jesennom menu si môžete vyberať z dvoch hlavných jedál. Divinové ragú s tekvicovými šúľancami je skvelou voľbou pre tých, ktorí túžia po bohatej a plnej chuti. Druhé jedlo prináša do menu nádych elegancie a ľahkosti. Spojenie cviklovo-krémového rizota s filetom z pražmy kráľovskej vytvára harmonickú kombináciu.


Na záver si hostia môžu dopriať hruškové crème brûlée. Tento dezert je dokonalým zakončením gastronomického zážitku v Hoteli Kaštieľ Mojmírovce.

Nechajte sa preto strhnúť do sveta jesenných chutí. Každá jedinečná kombinácia na vašom tanieri je ako malý kulinársky zázrak. 


Kontaktujte Hotel Kaštieľ Mojmírovce +421 905 381 268, recepcia@kastielmojmirovce.sk a tím hotela Vám pripraví ponuku podľa vašich potrieb.



Château Bela: Kulinárska cesta jesennými chuťami 🍂🔥☕

S príchodom jesene sa otvárajú dvere do sveta sezónnych chutej a kulinárskych dobrodružstiev. A nie je to žiadne tajomstvo, že Château Bela je miestom, kde tieto chute ožívajú v celej kráse. Château Bela nie je len nádherným historickým hotelom, ale aj kulinárskym centrom, kde sa tradičné slovenské jedlá stretávajú s medzinárodnými lahôdkami. Keď sa jeseň začína prejavovať na obzore, tím talentovaných kuchárov začína pracovať na sezónnom jesennom menu, ktoré vám prinesie autentický chuťový zážitok.


Každé jedlo v menu hotela je výsledkom vášnivej práce kuchárskeho tímu. Nechceme len nakŕmiť vaše bruško, chceme osloviť vaše chuťové poháriky a nechať vás s nezabudnuteľným zážitkom z každej lyžice.

Rezervujte stôl a príďte ochutnať jesenné špeciality hotela Château Bela. Dajte sa unášať kulinárskou mágiou jesene, nechajte sa hýčkať tým najlepším, čo jeseň v Château Bela môže ponúknuť.



Užijte si farebnú jesennú hostinu a nechajte sa uniesť kulinárskou symfóniou v Château Gbeľany 🍂🍷

S farebnou jeseňou prichádza aj jeseň na tanieri v podobe sezónnych plodín použitých pri príprave nového A la Carte menu, ktoré si budete môcť u nás vychutnať od októbra. 
Tradičné lokálne suroviny vám budú naservírované v nezvyčajných kombináciách aj s exotickejšími surovinami a spoločne tak vytvoria úžasnú symfóniu chutí.  
V novom A la Carte menu nájdete v predjedlách napríklad zeler s jesennými jablkami a lieskovcami.


Odporúčame vyskúšať hubovú krémovú polievku s kyslou smotanou v netradičnej kombinácii s kakaom. 
Pri hlavných jedlách sa môžete tešiť na rôzne druhy mäsa v kombinácii s jesennými plodinami.
Klasické kuracie supreme sme doplnili maslovou tekvicou, pohánkou a zázvorom.


Milovníci rýb si rovnako prídu na svoje a rybu môžu tentokrát okúsiť v kombinácii s pórom a zemiakmi. Medzi mäsitými hlavnými jedlami nebude chýbať steak a samozrejme hotelová ikonická divina. Mäso z jeleňa si môžete vychutnať tentokrát v kombinácii s topinamburom, kelom a gaštanmi.

Pre milovníkov bezmäsitej stravy máme v ponuke hľuzovkové risotto s ricottou ako aj vegánsky pečený karfiol s arašidmi a pak choi.
Nový sezónne ladený A la Carte v Château Gbeľany zakončujú skvelé dezerty.  V jednom z nich bude hrať hlavnú úlohu hruška, v druhom čokoláda.
Okrem sezónneho A la Carte menu s októbrom pribudnú aj kačacie a huscaie špecility. 


Kačka bude figurovať v hlavnej úlohe v špeciálnom menu, kde predjedlo, polievka i hlavné jedlá budú obsahovať práve kačku. Hus vám zas naservírujú s lokšami a kapustou pri objednávke tradičných husacích hodov pre 4 až 6 osôb.

Okrem fantastických jedál sa v chladnejšom jesennom počasí môžete tešiť aj na špeciálnu ponuku horúcich alko i nealko nápojov. Nebude chýbať napríklad špeciálny zázvorový punč, klasické varené víno či horúci grep s bazalkou a baza s citrónom v alko i nealko verzii. Ponuku na zimu obohatí aj čaj z čerstvého zázvoru.


Zažite jesenné chute a zahrejte sa horúcimi nápojmi v Château Gbeľany. 


Galicia Nueva, zámocký hotel ****: Kulinárska Jeseň v Plnom Rozkvete 🍽️🍁


Vitajte v zákutí jesene, kde sa vône a chute prelínajú do tajomných symfónií. V histórii hotelových gastronomických zážitkov je niečo vzrušujúce a útulné, keď jeseň otvára svoje dvere. Je to čas, kedy sefkuchári z celého sveta čerpajú z bohatstva sezónnych surovín a tvoria jedinečné lahôdky, ktoré vám rozprúdia chuťové bunky.


A nie je to inak v Galicia Nueva, nádhernom zámockom hoteli s prestížnymi štyrmi hviezdičkami. Šéfkuchár Artur Parol sa rozhodol priniesť na tanier pestrofarebné zelené šaláty, teplé krémy, lahodnú divinu a sladké pokrmy, ktoré sú darom samotnej jesene. Jeho jedinečné jesenné menu je symfóniou chutí, kde sa poézia jesene prelína s gurmánskou tvorivosťou.


Ak ste milovníkom výnimočného jedla, Galicia Nueva, zámocký hotel **** je miestom, kde môžete objavovať nové chute a zážitky. Tu sa gastronómia stáva umeleckým dielom, kde jedlo nie je len stravou, ale aj spôsobom, ako prejaviť lásku k chuti a vôni jesene.


Takže, nech už hľadáte romantický večer pre dvoch alebo chcete osláviť osobitú príležitosť, Galicia Nueva, zámocký hotel **** vám ponúka kulinárske dobrodružstvo, ktoré vás ohromí a poteší v každom zahryznutí. Nezabudnite si dopriať túto nádheru. Vaše chuťové poháriky si to zaslúžia.

Galicia Nueva, zámocký hotel **** - kde sa jesenná poézia stretáva s gurmánskou tvorivosťou.




Jeseň je obdobím, kedy sa svet okolo nás mení a takto to funguje aj v hoteloch. Naše historické hotely pripravujú špeciálne jesenné menu, ktoré nie je len jedlom, ale umením samým o sebe. Každá jedinečná kombinácia na vašom tanieri je ako malý kulinársky zázrak.

Nech sa teda vaše chuťové poháriky nechajú unášať týmito jesennými delikatesami. A nezabudnite, že zážitok z jedla je často viac ako len samotné nasýtenie. Je to cesta do sveta chutí a zážitkov.

Kontaktujte naše historické hotely a rezervujte si stôl pre svoje jesenné kulinárske dobrodružstvo. Uistite sa, že to bude cesta plná prekvapení a rozkoše pre vaše chuťové poháriky. Vaša jesenná hostina v týchto historických hoteloch sa stane zážitkom, ktorý si budete dlho pripomínať.