Najlepšie historické hotely za rok 2018 sú už známe

Title image
Víťazov Heritage Hotels of Europe Award 2018 vyhlásili 17. novembra počas slávnostného večera v Chateau Belá. Počas večera sa stretli majitelia historických hotelov, zástupcovia médií zo Slovenska a zahraničia, ako aj odborníci z oblasti cestovného ruchu z celej Európy.

INFORMÁCIE O OCENENIACH

Heritage Hotels of Europe Awards sú ocenenia pre najlepšie historické hotely. Vyznamenávajú osobnosti, ktoré stoja za týmito unikátnymi projektmi.

AKO KOMISIA HODNOTÍ?

Každé zariadenia nominované širokou verejnosťou hodnotí sedemčlenná komisia. Víťazov vyberajú z viac ako 100 nominácií a 9 krajín. Porotcovia vyhodnotili všetky aspekty zákazníckych skúseností a určili víťazov v 7 kategóriách: dizajn, wellness, gastronómia, pohostinnosť, kultúra, romantika a Hostiteľ roka.

 



VÍŤAZI HERITAGE HOTELS OF EUROPE 2018 AWARDS

Heritage & Design                            Chateau Gbeľany, Gbeľany, Slovensko

Heritage & Wellness                        Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovensko

Heritage & Gastronomy                  Strasserwirt - Herrenansitz zu Tirol, Strassen, Rakúsko

Heritage & Hospitality                     Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen, Rakúsko

Heritage & Culture                           Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Rakúsko

Heritage & Romance                                   Hotel Château Béla, Belá, Slovensko

Host of the Year                               Prónay Castle, Alsópetény, Maďarsko

 

VÍŤAZNÉ HOTELY ZO SLOVENSKA

Chateau Gbeľany – Heritage & Design – zrekonštruovaný barokový kaštieľ uprostred nádherného anglického parku. Každý priestor má punc výnimočnosti a luxusu. V krátkej minulosti získal niekoľko ocenení za architektúru ako napr. Detail roka 2016, Fénix – kultúrna pamiatka 2015 či Stavba roka v kategórii rekonštrukcia.

Grandhotel Praha Tatranská Lomnica – Heritage & Wellness – Grand Mountain Spa je skutočnou perlou hotela. Kombinuje tradičné miestne kúpeľníctvo s liečivými účinkami tatranskej prírody. Neopakovateľným zážitkom je vonkajšia časť wellnessu, kde sa z bazéna môžete kochať výhľadmi na popradskú kotlinu a sledovať trblietajúce sa hviezdy na oblohe.

Chateau Belá – Heritage & Romance – dokonalé miesto na svadbu princa a princeznej – kaštieľ s kostolíkom, veľkolepá Orangerie s výhľadom do romantického parku, kulinárske špeciality a víno z vlastných viníc. Dokonalé miesto pre oddych a relax.

VYJADRENIA Z OCEŇOVANIA

„To, že sa v siedmych kategóriách umiestnili až 3 slovenské hotely a ďalšie sa dostali do finále značí, že kvalita služieb na Slovensku za posledné obdobie vysoko narástla a dnes sa vyrovná aj krajinám, ktoré majú tradíciu v turizme niekoľko desiatok rokov. Nie je to teda iba reklama pre vybrané zariadenia, ale pre Slovensko ako destináciu“, povedal Ján Svoboda, prezident asociácie Historické hotely Slovenska.

„Sme nadšení, že náš zámocký hotel získal ocenenie v kategórii Najromantickejší historický hotel v Európe. Je to spoločné dielo celého tímu, ktorí sa snaží vytvoriť unikátnu atmosféru a urobiť pobyt pre klientov čo najdokonalejší“, vyjadril sa Jürgen Gruber z Chateau Gbelá.

„Ocenenie v kategórii dizajn nás utvrdilo v tom, že investovať do kvalitného interiéru, citlivo zosúladiť nové so starým a vdýchnuť do desiatky rokov chátrajúcich budov nového ducha, dáva zmysel. Snažíme sa, aby sa klient u nás cítil príjemne. Vytvorili sme preňho dokonalý komfort“, uviedol Peter Janíček, Chateau Gbeľany.

„Liečivé účinky tatranskej prírody nie je potrebné spochybňovať. Ak ich spojíme s noblesou nášho grandhotela, moderným wellness centrom s unikátnymi výhľadmi a vysoký štandard služieb, vytvoríme skvelý produkt pre náročného klienta. Sme radi, že si to všimla aj odborná komisia z Heritage Hotels of Europe“, skonštatoval Jaroslav Jedlička, Grandhotel Praha.

 O HERITAGE HOTELS OF EUROPE

HeritageHotels of Europe (HHE) je zoskupenie hotelových asociácií z rôznych krajín Európy. Toto združenie sa spojilo, aby reprezentovalo krásu a bohatú tradíciu hotelov pod jednou vlajkou. Do portfólia patria stredoveké hrady, zámky, pevnosti, kaštiele a poľovnícke zámočky, ale aj historické domy či mestské paláce v Európe. Asociácia Historické hotely Slovenska je zakladajúcim členom a súčasným prezidentom HHE je Ján Svoboda zo Slovenska.