Najlepšie jedlá, ktoré môžete vyskúšať pri svojich útekoch za oddychom v Historických Hoteloch Slovenska

Title image
Ste pripravení spoznať Historické hotely Slovenska cez ich kuchyňu? Čítajte ďalej, prevedieme Vás zážitkovou gastronómiou, pre ktorú sa oplatí navštíviť historické hotely Slovenska.

Jedlo vie očariť aj zlepšiť náladu. Jedlo vie posilniť, rozpáli a labužníci dokážu pri jedení prežívať akýsi zvláštny druh šťastia. Jedným z dôvodov, prečo sa človek vracia rád na isté miesta je práve kuchyňa a skvelá gastronómia. 


Ste pripravení spoznať historické hotely Slovenska cez ich kuchyňu? Čítajte ďalej, prevedieme Vás zážitkovou gastronómiou, pre ktorú sa oplatí navštíviť historické hotely Slovenska. 


S čím začneme? 




PALACINKY HVIEZDOSLAV – ikonické jedlo, stálica a´la carte menu Boutique Hotela Hviezdoslav



Poviete si-palacinky-veď to nie je žiadna veda.


Riaditeľka hotela Sylvia Holopová hovorí: "Vlastne ani presne nevieme, prečo práve tieto palacinky patria medzi jedlá, pre ktoré sa naši hostia tak často vracajú. Zrejme je to kvôli lahodnej chuti čerstvo pripravenej palacinky v kombinácii s karamelizovaným jabĺčkom, opekanými vlašskými orechami, poctivou šľahačkou a čerstvým ovocím .


Svojich priaznivcov našli v radoch detí i dospelých, či už ako dezert, alebo aj hlavný chod a nechýbajú nikdy ani počas už tradičného letného podujatia pod názvom PALACINKOVANIE, ktoré každoročne Boutique Hotel Hviezdoslav usporadúva na letnej terase hotela ako rozlúčku so školským rokom.


Kačacie prsia v sous vide úprave a'la Boutique Hotel Hviezdoslav

"Kačka je obľúbeným jedlom našich hostí a s miernymi obmenami stálou súčasťou a´la carte ponuky ako i tradičných Kačacích hodov v mesiaci október " hovorí riaditeľka hotela Boutique Hotel Hviezdoslav Sylvia Holopová.



Aktuálne sa našim kuchárom i hosťom zapáčila kombinácia mäkučkých kačacích pŕs so slovenskou klasikou-domácimi šúľancami, ale v ponuke na spoločenské akcie máme i iné kombinácie – napr. so silnou slivkovou redukciou a tlačenými zemiakmi. Tohto roku kačacie prsia kraľovali i valentínskej ponuke a veru, zaľúbencom chutilo.


Jarný A la Carte v Château Gbeľany  

Jarný A la Carte v historickom hoteli Château Gbeľany, prichádza zo sviežimi chuťami a oku lahodiacimi kombináciami zelenej a pestrejších farieb jari.

 

Naším tipom, čo ochutnať ako prvé z jarnej ponuky je určite divina, ktorá je súčasťou jedálneho lístka v Château Gbeľany  v rôznych  sezónnych obmenách celoročne.



"V jarnej verzii  A la Carte je jelení chrbát  spojený s jemným, nadýchaným a hladkým zelerovým pyré, chrumkavou zeleninou a krémovou beluga šošovicou. Jelení chrbát je pripravovaný metódou sous-vide, vďaka ktorej je pripravované mäso vláčne a zároveň vďaka šetrnému vareniu na nižšej teplote si mäso zachová všetky živiny. Jedlo dotvára silná omáčka demi-glace v kombinácii so sviežim bylinkovým olejom a čerstvými bylinkami", hovorí marketingová manažérka Adriana Janíčková z Château Gbeľany. 

 

V kaštieli má divina ako taká dlhú tradíciu siahajúcu ešte do čias posledných majiteľov z rodu Mailáth. Vášnivým poľovníčkami boli grófka Huberta Mailáth i jej dcéra Ferdinanda. Rovnako tak aj súčasný majiteľ pán Janíček sa venuje poľovníctvu vo svojom voľnom  čase.


Grandhotel Starý Smokovec - vnímajte všetkými zmyslami

Doprajte si tie pravé chute, vône a účinky maliny a bazy. Práve maliny a baza sa stali súčasťou tejto jari v  Grandhoteli Starý Smokovec.

Pripravili sme si pre Vás ponuku špeciálnych jedál, nápojov, masáží a kozmetiky. Stačí, ak budete nasledovať symbol “Vnímaj všetkými zmyslami” a všetky označené produkty, služby a procedúry Vás privedú k našej výnimočnej ponuke, hovorí Marketing executive TMR Hotels, Zuzana Zika.


Reštaurácia Lefévre očarí každého gurmána cez svoje menu, ktoré je vždy zostavované s empatiou, dôrazom na maximálnu kvalitu a s rešpektom k tradičnej kuchyni. Jedlá sú pripravované z čerstvých surovín od lokálnych dodávateľov, ktoré dochucujeme bylinkami pestovanými priamo v areáli nášho hotela. Pohodlne sa usaďte v štýlovej reštaurácii pod krištáľovými lustrami a užívajte si tradície starej éry stolovania.


Šéfkuchár Peter Pikovský Vás pozýva vychutnať si nové À la carte menu – od 22. 03. 2022 Vám s radosťou pripraví chutné a zdravé jarné špeciality.


Tip šéfkuchára: 

Hlavné jedlo: Bravčová panenka pečená na olivovom oleji so zemiakovou knedľou a petržlenovou vňaťou, červená cibuľa ochutená malinami


Využite špeciálnu ponuku limitovanej edície domácich a svetových vín, ktorú vo vinnej karte nenájdete. Objavte dokonalé miesto pre príjemné chvíle s blízkymi v priestoroch Wilson Café & Bar, ktoré si pamätá návštevy monarchov, slávnych hollywoodskych hviezd, ale i osôb, ktoré formovali svetovú históriu.



Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici - objavte silu tatranskej prírody

V Grandhoteli Praha máte možnosť objavovať blahodarné účinky tatranských bylín na každom kroku. Každé jedlo, masáž alebo produkt označený symbolom Sila Tatranskej Prírody obsahuje byliny prospešné pre vaše zdravie. Myšlienka preniesť „silu prírody“ za brány nášho hotela vychádza z dlhoročnej tradície Tatier, ktoré už od nepamäti boli miestom relaxu a rekreácie. Ľudia tu stovky rokov chodia nielen za dovolenkovým oddychom, ale aj pre zdravie.



Vychutnajte si Tatry ako na dlani a ich jedinečnú chuť na tanieri. V Grandhoteli Praha ochutnáte kuchyňu so slovenským prízvukom, tatranským korením a produktmi od slovenských farmárov. Skúsený šéfkuchár Gabriel Piešťanský Vás zavedie na cestu potešenia a jeho tím Vás bude rozmaznávať tými najlahodnejšími špecialitami Grandiózneho menu.

Tip šéfkuchára:

Hlavné jedlo: Teľacie líčka, ňoky z červenej repy, špenát, huby shimeji

+ Tip someliéra: Dunaj Magnum, Repa Winery, suché

 

 

V hoteli máte možnosť ochutnať jedlá, ktoré sú pripravované z potravín od slovenských farmárov. Každé jedlo, ktoré je označené symbolom Kvalita slovenských farmárov  je zárukou kvalitných slovenských potravín. V Lobby menu, v À la carte, či pri raňajkách. Okúste zrejúce syry z farmy Bukovina, mäso z volov, ktoré sú krížené s anglickým plemenom Skota z Bio Farmy Važec, či pravú divinu z blízkej farmy zo Starej Ľubovne.  Domáce produkty podčiarkne aj chuť byliniek priamo z hotelovej záhradky, hovorí Zuzana Zika. 


Tak to je malá ochutnávka z toho, čo vám môžu chute historických hotelov Slovenska sprostredkovať. Ponorte sa do všetkých týchto skvelých jedál a potešte pri najbližšej návšteve toho-ktorého historického hotela svoje chuťové poháriky...