Najromantickejší hotel v Európe je na Slovensku

Title image


Člen asociácie Historické Hotely Slovenska hotel Chateau Béla ***** sa stal víťazom kategórie “Najromantickejší historický hotel v Európe”. O tomto obrovskom úspechu  pre hotel a slovenskú asociáciu rozhodla prestížna organizácia Historic Hotels of Europe so sídlom v Paríži na svojom výročnom zasadnutí v írskom  Dubline 9. októbra 2012. Hotel Chateau Béla získal toto ocenenie spomedzi 700 hotelov z 22 krajín  Európy.


Majiteľka hotela gófka Ilona von Krockow povedala “Hotel Château Belá je vďačný a zároveň hrdý na toto prestížne ocennenie od Historic hotels of Europe.  Je to uznanie a ohodnotenie exluzívneho a sofistikovaného zážitku z histórie a skutočne krásneho romantického prostredia nášeho hotela.“


Historické Hotely Slovenska združujú tie najkvalitnejšie zariadenia svojho druhu na Slovensku, čoho dôkazom je aj fakt, že získali najviac nominácií na celkový počet členov v európskom porovnaní.


Nominácie slovenských hotelov boli v kategóriách:


Najromantickejší historický hotel Európy


Vítaz: Hotel Chateau Béla, Belá (Nitriansky kraj)


Najlepší vidiecky historický hotel Európy


Nominovaný: Kaštieľ Péchy, Lovecký dom & park, Hermanovce


Najlepší historický hotel s horským výhľadom v Európe


Nominovaný: Hotel Hviezdoslav, Kežmarok


Cena za najlepší klientský prístup


Nominovaný: Hotel Bankov, Košice


Najlepší kúpeľný a wellness historický hotel v Európe


Nominovaný: Hotel Sandor Pavillon, Piešťany


Najlepšia reštaurácia v historickom hoteli v Európe


Nominovaný: Hotel Amade Chateau, Vrakúň


Prezidentka asociácie  Daniela Gloss Miháliková sa o európskom úspechu vyjadrila: “Cieľom našej asociácie je ukázať, že kvalitou patríme k špičke v Európe. Som veľmi rada, že vytvárame pozitívny imidž Slovenska ako zážitkovej krajiny s históriou, ktorá má čo ponúknuť.”