Ocenenie najlepší hotelový koncept

Title image

Na 6. ročníku Seminára o hotelierstve a gastronómii Hotel & Gourmet Forum bolo Kaštieľu Péchy, Lovecký Dom & Park, udelené ocenenie Najlepší hotelový koncept v roku 2010.
Ide o jedno zo štyroch udeľovaných ocenení – , najlepší reštauračný koncept, najlepší kaviarenský koncept a najlepšia web stránka. Podujatie sa konalo 7. októbra v hoteli Holiday Inn v Bratislave. Organizátormi podujatia sú Hotel & Gourmet Forum a denník  Hospodárske noviny.


Kaštieľ Péchy, Lovecký Dom & Park, stojí uprostred trojhektárového anglického parku. Usadlosť, zasadená do romantického vidieckeho prostredia, ponúka svojim hosťom pôžitky pre všetky zmysly – poľovačku vo vlastnom lese, park s ovocnou záhradou, tenisové ihrisko, Clubhouse s wellness centrom a fínskou saunou, jazdu na koči či saniach.

„Späť k skutočným hodnotám“ - to je hlavná zásada tunajšej pohostinnosti. Staré stropy, dlážky, dvere a nábytok sú zhotovené z vlastného smrekovcového dreva, vápencové steny pochádzajú z lomu tohto kraja. Priestranné izby vítajú hostí s láskou k detailu.

Starý Kaštieľ Péchy a jeho anglický park sú ako historické monumenty národnými chránenými pamiatkami. Lovecký Dom postavil Georg Péchy von Péchújfalu pre rodinných blízkych pred vyše sto rokmi. Po 2. svetovej vojne bol vyvlastnený a postupom rokov sa z neho stala ruina, tak ako aj z klasicistického kaštieľa z roku 1780. V 90-tych rokoch získali potomkovia časť pôvodného vlastníctva späť a predsavzali si zachrániť a zachovať rodinné dedičstvo – park, domy a 300 hektárov lesa. Vďaka renovácii dnes znovu zažiari Lovecký Dom ako kedysi.


Kaštieľ Péchy, Lovecký Dom & Park, je členom Asociácie Historických Hotelov Slovenska a Európy. Ocenenie „Najlepší hotelový koncept roku 2010“ dostal predovšetkým za originalitu celkového riešenia a za hoteliérsku filozofiu jeho majiteľky Kláry Wettstein.


Viac informácií o Kaštieľ Péchy, Lovecký dom & park, Hermanovce