Slovenské historické hotely opäť medzi najlepšími v Európe

Title image
Slovenské historické hotely už niekoľko rokov hviezdia v európskej hotelierskej súťaži Historic Hotels of Europe Awards. V ročníku s prívlastkom 2017 získalo nominácie rekordný počet slovenských historických hotelov. Tentokrát bude o víťazstvo bojovať až 6 našich kandidátov.

Už v minulých ročníkoch súťaže členovia asociácie Historické Hotely Slovenska premenili svoje nominácie na výhry.

Hotel Elizabeth získal ocenenie za Najlepší zákaznícky servis v rámci Historických hotelov Európy a neskôr vyhral aj v kategórii Najlepší mestský historický hotel v Európe. Kaštieľ Chateau Belá zasa získal ocenenie Najromantickejší hotel Európy. No a Grandhotel Praha**** v Tatranskej Lomnici sa umiestnil ako tretí v kategórii Najlepší spa historický hotel.

 

Tento rok sa o víťazoch jednotlivých kategórií rozhodne 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. Slovensko tu bude predstavovať veľmi silné želiezko v ohni, keďže nominovaných bolo až 6 slovenských historických hotelov, medzi nimi Villa Nečas, Hotel Hviezdoslav, Château Gbeľany, Grandhotel Praha, Hotel Chateau Belá a Grandhotel Starý Smokovec.

Asociácia historických hotelov Európy pritom združuje viac ako 500 hotelov z 18 krajín, nominácia šiestich hotelov zo 17-člennej slovenskej národnej asociácie je teda obrovský úspech.

 

Z tohto rekordného počtu nominácií má veľkú radosť aj prezident Historických Hotelov Slovenska Ján Svoboda: „Slovensko prešlo v kvalite služieb a obľúbenosti u domácich aj zahraničných hostí raketovou premenou. Dávame si záležať na vysokej úrovni ubytovania, skvelej gastronómii, na dizajne a prístupe ku zákazníkovi a zdá sa, že klienti to vedia oceniť. Za všetko hovorí už len to, koľkokrát naše hotely nominovali na prestížne ocenenia ako sú Historic Hotels of Europe Awards. Verím, že väčšinu nominácií budeme vedieť premeniť aj na prvé priečky v súťaži.“