Asociácia Historické Hotely Slovenska uvítala vo svojich radoch nového člena!

Title image
TLAČOVÁ SPRÁVA 11.3.2024 - vítame medzi nami Villu Nečas zo Žiliny

Slovenský turizmus je bohatý na históriu, ktorá dýcha každým kúskom našej krajiny. Jeho srdcom sú historické hotely, ktoré nielenže reprezentujú našu kultúru, ale aj špičkové služby a gastronómiu.


Rok 2024 prináša novú vlnu do Asociácie historických hotelov Slovenska, keď sa môžeme pochváliť prijatím nového člena do našej komunity. Ako uviedol Ján Svoboda, prezident asociácie: „ Rok 2024 sa nám javí ako rok reflexie a pokračovania v našom úsilí posilňovať historický a kultúrny odkaz Slovenska prostredníctvom našich hotelov."


"Prijatie nových členov je pre nás nielen poctou, ale aj záväzkom. Je to posun vpred, ktorý nás inšpiruje k hlbšiemu premýšľaniu o našej úlohe v podpore histórie, kultúry a turizmu v našej krajine. Pretože v každom novom člene vidíme nielen partnera, ale aj posla, ktorý pomáha šíriť naše hodnoty a poslanie ďalej," uvádza Ján Svoboda, prezident asociácie Historické Hotely Slovenska. 


Prijatie nových členov je pre asociáciu vždy záležitosťou zodpovednosti a starostlivého výberu. Každý hotel musí prejsť posudzovaním podľa prísnych kritérií, ktoré zaručujú vysokú kvalitu a zachovanie historického ducha. Je to obrovský záväzok nielen pre nás, ale aj pre samotného člena, keďže členstvo v našej asociácii otvára cestu aj k členstvu v Heritage Hotels of Europe.


Každý nový člen pridáva novú farbu do našej palety a posilňuje naše poslanie, aby sme každému hostovi priniesli nezabudnuteľné zážitky a pohostinnosť, ktorá zostane v jeho srdci navždy. A kto je našim novým členom tentoraz? Možno ho poznáte, možno ste už využili jeho služby a pohostinnosť. Predstavujeme Vám nášho najnovšieho člena: 


VILLA NEČAS – JEDINEČNÝ HOTEL V HISTORICKEJ BUDOVE S KVALITNOU GASTRONÓMIOU A PRÍJEMNÝM UBYTOVANÍM. 

Hotel sídli v budove zo začiatku 18. storočia, ktorá slúžila najskôr ako kráľovská colnica z roku 1763 ale aj ako soľný úrad a pre byty vedúcich tohto úradu. Aj v roku 1805 tu bývali najvyšší úradníci soľného úradu.


Po založení továrne na celulózu v roku 1905 bola budova prispôsobená na bývanie pre jedného z jej zakladateľov, inžiniera chémie Tomáša Nečasa. Okolo budovy dal Nečas vybudovať francúzsky park, ktorý sa však postupne zmenšoval s rozvojom továrne. V tej dobe sa v„kaštieli“, ako ho miestni nazývali, konali honosné recepcie a večierky, na ktorých sa podávali kulinárske špeciality a „pekné vína“.


Po roku 1945 v kaštieli zriadili byty pre vedenie továrne, neskôr byty pre robotníkov a nakoniec tam urobili podnikové jasle a materskú škôlku. Na začiatku 80. rokov dvadsiateho storočia kaštieľ zrekonštruovali na kultúrno-spoločenské podnikové centrum a školiace stredisko. V rokoch 2006 až 2007 bola v kaštieli ďalšia rekonštrukcia podľa projektov architektov Ivana Jarinu a Martina Kubovského, ktorá zmenila jeho funkciu na reštauráciu a penzión. Kaštieľ na počesť Tomáša Nečasa premenovali na Villu Nečas. V interiéri sa skĺbili zachované dobové priestory s modernými prvkami.


Za bránami parkoviska Vás čaká iný svet - nádherné romantické prostredie, vďaka ktorému zabudnete, že sa nachádzate len 5 minút od rušného centra mesta. Villa Nečas je ideálnym miestom pre obchodné rokovania s partnermi, príjemné posedenia s priateľmi pri dobrom jedle, relax, či zorganizovanie svadby vašich snov. Kladieme veľký dôraz na kvalitné a profesionálne služby ale najmä na individuálny prístup a cit pre maličkosti. 


Príďte vyskúšať pohostinnosť nášho nového partnera, ktorý urobí všetko preto, aby ste sa vždy cítili príjemne a strávili u nás krásne chvíľe.



Historické Hotely Slovenska od roku 2009 združujú  20 členských hotelov po celom Slovensku. Na podporu svojich členov sa realizujú rôzne prezentácie, ako na Slovensku, tak v zahraničí.


Kontakt: 

Ing. Michal Čuridlo, Generálny Sekretár,  chairman@historickehotelyslovenska.sk

Historické Hotely Slovenska, o.z.

Prístavná 11, 921 01 Piešťany, Slovak Republic, 00421 948 039 080 info@historickehotelyslovenska.sk, www.historickehotelyslovenska.sk