Aké zimné aktivity a dobrodružstvá na vás čakajú v Historických Hoteloch Slovenska

Title image
Odhaľte čaro zimy na Slovensku!


Zima je obdobie, kedy Slovensko ožije nádhernou scenériou a ponúkne širokú škálu aktivít, ktoré vyčarujú úsmev na tvárach všetkých milovníkov zimy a dobrodružstva.


Historické Hotely Slovenska nezostávajú pozadu a ponúkajú svojim hosťom nielen pohodlný pobyt, ale aj rozmanité zimné zážitky v krásnom historickom prostredí.



V tomto článku sa pozrieme na vybrané historické hotely a zistíme, aké zimné dobrodružstvá a aktivity sú k dispozícii pre tých, ktorí si chcú užiť šarm zimy v jedinečných historických kaštieľoch, zámkoch a hoteloch.


Pripravte sa na pestrú ponuku zážitkov čakajúcich na vás v týchto hoteloch a nechajte sa inšpirovať na nezabudnuteľný novoročný pobyt.



Z ponuky našich partnerov vyberáme: 



Zimný raj na dosah! Poznajte skvosty Château Gbeľany 🌨️❄️🏰

Zima pristane aj Château Gbeľany. V areáli hotela si môžete dopriať prechádzku v anglickom parku  či v okolitých horách. Ak sa v okolí Žiliny dočkáte aj snehovej prikrývky môžete vyraziť za zimným dobrodružstvami  - kúsok od areálu hotela v okolitých horách si môžete vychutnať sánkovačku a len necelých 20 km od kaštieľa sa môžete vyblázniť aj na lyžiach či snowboarde – v najbližšom  SKI centre Vrátna.


V okolí Gbelian sa nachádza  aj niekoľko bežkárskych trás – medzi vedľajšími obcami Nededzou a Tepličkou nad Váhom ako aj v neďalekej Terchovej.


Po aktívne strávenom dni v chladnom počasí vám určite padne vhod teplúčko vo wellness centre, kde si môžete oddýchnuť a načerpať nové sily. K dokonalosti chýba už len máličko – pridajte ešte masáž  a vynikajúce jedlo zo sezónneho A la Carte menu v reštaurácii Belene a vaše zimné dobrodružstvo v Château Gbeľany bude dokonalé. 


Rezervujte si váš pobyt v Château Gbeľany ešte dnes.



❄️ Užite si zimné potešenia v kráľovskej kráse Vysokých Tatier! 🌟

Malý hotel s veľkým srdcom je označenie pre Boutique Hotel Hviezdoslav, v ktorom môžete prežiť nezabudnuteľný zimný zážitok v obklopení krásnych Vysokých Tatier. Pobytový balík čarovná zima v kráľovskom meste je ako stvorená pre milovníkov zimy.


 Sánkarská dráha z Hrebienka do Starého Smokovca ale aj Lyžiarske centrum Bachledka a množstvo ďalších lyžiarskych stredísk Vám pobyt v našom hoteli spestria a umožnia prežiť pravú Tatranskú zimu. K oddychu a relaxu Vám dopomôže hotelové Spa welness centrum Harmónia




🎉🏰🏞️ Oživte svoje novoročné predsavzatia v hoteli Kaštieľ Mojmírovce! 💪🌲

Nový rok prišiel a s ním aj nové vaše ja! Splňte si svoje predsavzatie a športujte aj v Kaštieli Mojmírovce. Nadýchnite sa čerstvého novoročného vzduchu, pretože okolie Kaštieľa tvorí krásny veľký park, ktorý ponúka možnosť prechádzok a trávenia času v kúzelnom prostredí. V parku môžete stráviť hodiny prechádzaním, oddychovaním a nasávaním pozitívnej energie. So snehovou nádielkou dostane prechádzka úplne iný zmysel. Postavte snehuliaka, spravte anjela v snehu, stačí len dúfať v poriadnu nádielku snehu.

Po dlhej prechádzke môžete využiť wellness, ktorý sa nachádza priamo v Kaštieli Mojmírovce a nechať tak telo oddýchnuť a zregenerovať v príjemnej atmosfére. 
Využiť tiež môžete aj interiérové aktivity. V Kaštieli s parádnou telocvičňou, si môžete zahrať rôzne loptové hry, ale aj iné športy. Fitness alebo bazén? Môžete tu stráviť toľko času, koľko si sami zvolíte. Voľba je len na vás. 

So športovými aktivitami, ale aj oddychom, či dobrým jedlom vás čaká Kaštieľ Mojmírovce. 


🏔️❄️Vyberte sa z Grandhotela Starý Smokovec za ľadovým umením a sánkovačkou ❄️⛷️


Príďte načerpať novú energiu hneď na začiatku roka do secesného hotela, v ktorom má svoju dedikovanú izbu Lucie Bílá či Daniel Hevier. Obohaťte svoj pobyt o návštevu Tatranského ľadového dómu na Hrebienku. Vyvezte sa k nemu pozemnou lanovkou a k hotelu sa zvezte na sánkach.

Navštívte aj strediská Štrbské Pleso, Tatranskú Lomnicu či Jasnú a užite si snehovú nádielku a pravú tatranskú lyžovačku bez čakania na lanovky vďaka FAST PASS-u, ktorý dostanete od 7.1. až po zvyšok zimnej sezóny. K pobytu dostanete skipasy využiteľné aj ako lístky na lanovku pre peších turistov. Navyše môžete využiť aj vstupy do Tatralandie či Bešeňovej platné aj v odchodový deň.


🎿🏔️ Vydajte sa na novoročnú lyžovačku pod Lomnický štít ❄️🌟

Grandhotel Praha len pár metrov od horského strediska Tatranská Lomnica už tradične ponúka dokonalý pobyt plný oddychu. Priamo v hoteli si môžete užiť Grand Mountain Spa s interiérovým aj exteriérovým bazénom a saunami, ktoré aj v roku 2023 bolo ocenené cenou Heritage Awards a už po štvrtýkrát sa stalo víťazom kategórie Heritage & Wellness.

Užite si najdlhšiu zjazdovku na Slovensku alebo sa vyvezte na Lomnický štít do výšky 2634 m n. m. K pobytu dostanete skipasy využiteľné aj ako lístky na lanovku pre peších turistov platné okrem Tatranskej Lomnice aj na Štrbskom Plese, v Starom Smokovci či Jasnej. 



Ak sa rozhodujete, ako stráviť nový rok, historické hotely Slovenska ponúkajú širokú škálu možností pre všetky typy cestovateľov. Nech už je váš sen prežiť romantické chvíle pri krbe v elegantnej izbe, zažiť zimné dobrodružstvá na zasnežených svahoch či oddychovať vo wellness centre s jedinečným šarmom, naše slovenské historické hotely majú čo ponúknuť.

Ak si teda chcete dopriať nový rok plný zážitkov a pohody, neváhajte vybrať si jedinečný historický hotel, ktorý spĺňa vaše predstavy o najlepšom trávení času počas nového roka. Bez ohľadu na váš výber si môžete byť istí, že vás čaká nezabudnuteľný pobyt plný pohostinnosti, štýlu a zimných dobrodružstiev. Rozhodnite sa hneď teraz a privítajte nový rok v historickom štýle!